12 Eylül 2014 Cuma

KÖR TOPAL TAVUKGİLLER


Geçenlerde bir belgesel izledim kesinlikle izlemelisin , izleyip de yemediğim tavuk ürünlerinden  bir kez daha koşarak uzaklaştım ;
Sağlıklı tavuklar 3-4 ayda büyüyüp olgunlaşırken , senin yediğin bu KFC gibi yerler için işleyen tavuk sanayisi hayvanlara eziyet amaçlı bir kuruluşa bürünmüş halde hayvana hormonu , 49 günde , normal büyüklüğünün 2 katı oluuor , tabi bu hızlı ve fazla büyüyen kütleye dayanamayan ayaklarından mütevellit hayvan bir adım atıp düşüyor , yürüyemez hale geliyor.
İnekler desen , doğalarına aykırı olmasına rağmen mısırla beslendikleri için ,tabi babasının hayrına beslemiyor, mısırla beslemesinin sebebi daha hızlı ve çok kilo aldırması. Doğal olarak da ; hayvanların vücutları buna tepki her gün mısır da mısır  , hayvanlarda aside dirençli koli basiline yol açıyor. Yani kesip o ineği yiyenler hapı yuttu.

 Adamın biri  o ineklerle çalışan , bu durumu anlatmak için ; İneği sokmuş bir mekanizmaya , bulmuş bir delik, midesine , işkembesine arsızca eliini daldırmış , yediğini çıkarıp, bakterilerini kameraya göstermeye çalışıyor , spiker de soruyor acıyor mu hayvanın canı diye ?
Arkadan mö sesleri eşliğinde adam diyor "no " Tabi no canım , inek orda zevkten mö  mö  diye çığırıyor , Hiç basmıyor ki kafası  kendinden düşünsün,  senin midene biri elini soksa canın acır mı ?
Tabiki acımaz , azıcık düşün, kullan beynini , Nasıl geldin o makamlara sen ey! spiker.
Bak o mö leri enigma makinasına bağla , şifreli mölüyor,  diyor muayen aralıklarla midemizde el dolaşsın , bak valla  çok iyi kafa yapıyor.  "
Mö" kafası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder