28 Ocak 2017 Cumartesi

Güncelleme


Hellö evribadi

Beş aylık suskunluk serüveninden sonra okuyan kalmış mıdır emin olmamakla birlikte yenilendim. Bu kadar uzay düşkünü, bilim kurgu meraklısı bir insanın neden blog tasarımının şimdiye kadar yeşil bir yaprak olduğunun hiçbir mantıklı açıklaması yok...Sanırım beynimdeki koalalarıma okaliptus yaprağını anımsattığı içindi...

Bu yılın ilk yazısını yazmaktayım ama her neyse ay sonuna geldiğimiz için bu noktayı çok vurgulamayacağım...Buraya gelme sebebim can sıkıntısı birkaç şey paylaşayım , tasarımla oynayayım gideceğim. 
Can sıkıntısı dediğim nedir ? gündelik Nutella istihkakıma dokunur söylemler piyasada yankı bulmasıyla baş gösteren ve ardından çeşitli sebeplerle ivmelenen bir olgumsu.

Merak etme burada oturup , lise fen bilgisi öğretmeni gibi palmiye yağının zararlarını açıklamayacağım.

Onun yerine Yakamozdan bahsedeceğim ;
Neden ? çünkü bir insanla karşılaştığında yakamoz nedir diye sorduğunda ay ışığının denize yansıması gibi bir cevap verirse sen onu ezebilesin diye.

Yakamoz ,uyarıldığında ışık saçan tek hücreli bir deniz canlısıdır. Işıma prensibi ispiyonculuk esasına dayanarak çalışır. Saldırı altında kaldığında ışık yayarak , daha büyük avcıların kendisine saldıranı fark etmesini sağlar.

Evet seni bir epifaniye çekebildiysem ne mutlu bana bu günlük az ve öz yazmaya karar verdim.
Bu da bonus :)

4 yorum:

  1. Hey You, Yeah You Yabadaba duuuu (gözleri kısık yan ağız gülen emoji). meraba canım, yumurtanın fırçalanmış tarafı gibi uyarıldığım zaman bende ışık saçarım (güneş gözlüklü emoji).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (gözlerinden yaş gelen emoji)*4 yorumlarınız renk katıyor efenim ilgiyle,sevgiyle takip ediyorum hep geliniz siz de yazınız çok özletmeyiniz :)

      Sil
  2. bekleme modundan uyanarak Dünya'ya sinyal göndermiş new horizons aracı gibisin(gözlerinden yaş gelerek gülen emoji).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canım , vuu beni deşifre ettin nereden anladın ?! açıkçası plüton'a yakından baktıktan sonra kendimi toparlamam uzun sürdü...

      Sil