17 Temmuz 2015 Cuma

İYİ BAYRAMLAAAR !


Bu 3 günlük bayram tatilinde akraba ziyaretlerinden , onların minnak çocuklarını oyalamaktan ve şeker komasına girmekten arta kalan zamanda ( pek bi zaman kalmasa da ...)  aklımıza takılan sorulardan bazılarına cevap arayalım "bir " Bayram nedir ?  "iki" Neden yapılır ? 

 Bayram görecelidir arkadaşlar neye göre bayram kime göre bayram ?? 
misal İstakozlar kendi içlerinde her yıl 15 Nisan 'ı Bayram ilan etmiş olabilirler , neticede 1912 de Titanik gemisinin mutfağında epeyce akrabaları masalara servis edilmekten son anda  kurtulmuştur. 
veya bundan 9000 yıl önce  Atlantik , sular altında kaldığında , belki de planktonların ataları bu sayede nesillerini çoğaltabildiler. Lise biyolojisinde gördüğümüz şaşı gözlü planaryaların bayramı da 9000 yıldır kutlanıyor belki de... 
Neyse fazla şeker yemekten olacak nöronlarım karamelize olmuş olabilir en iyisiii kıssa dan hisse tüm blog aleminin Ramazan bayramı kutlu olsun efenim :) 


bu da bayram hediyem hadi bakalım anılarımız tazelesinnn ...

4 yorum:

  1. Hayırlı güzel bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorum geldiğinde telefona bildirim falan gelse de 20 gün sonra görmesem keşke mesela...neyse artık en yakındaki zafer bayramına binaen iyi bayramlar...:)

      Sil
  2. Nöronların karamelize olmasının sebebide, teomanın motorsikletli kız şarkısındaki "bir karamel tadıysa dünya senın ağzında" sözlerinin sonucudur! çok feci yazarım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun üzerine ne söylenir.. :) glikozdan açıldı madem konu E o zaman Sezen aksudan gelsin ;
      Çok şeker hadi hop give me five :)

      Sil