30 Eylül 2014 Salı

Sivilce Baharı :-/


Mısırda başlayan o arap baharı varya hani ilk duyunca güzel bir his uyandıran biraz düşününce ayılardan esinlenerek; ordaki toplumu ayılara benzetip kış uykusundan baharda uyanıp mevzuyu anca farkına vardıklarını kinayeleyen tabir , 
işte o isyan benim burnuma kadar geldi arkadaşlar. ( 
an itibariyle de bir sivilcemin doğumuna tanıklık ediyorum ; bu benim için büyük ve acı, insanlık için küçük ve manasız bir adım ,
bölünerek çoğalıyorlar, çirkinler, ve her biri memnuniyet kavramına tepkiymişçesine doğuyor ; bu yüzden fazla duygusal dakikalar  yaşayamıyorum canım.
A bide bir grubu da Şu an alnıma doğru ayaklandılar ; yürüyorlar, amaçları nedir henüz çözemedim.söylemediler
 Anlaşamadık. çevremdeki ilmek daralıyor a dostlar :( 
sanırım komple suratı işgal etme niyetindeler ,yerel bağımsızlıklarını ilan etmiş yönetimleri yetmedi onlara ; 
hayır  iskoçya gibi koskoca ülke bile ingiltereden bağımsızlık istemezken senin derdin nedir  ?? 
( gerçi adamlar ingiltere gibi koca ismi bırakıp da sadece viski ihraç etme üzerine bir ülke kuramazlardı zaten de neyse yemedi ) 
Ben tarikat olarak kurulduklarından da şüpheliyim hepsi müridin etrafına dizilmiş talebeleri anımsatıyor ; böyle bide değişik değişik mekanları var tövbe estağfurullah , birbirlerinin hipotenüsüne konuşlanıyorlar.
yok böyle olmaz ! alıp karşıma güzellikle çözücem durumu  dicem olum pislik yapmayın aynı suratta yaşıyoruz milletin içine çıkıyoruz bu suratla ne bu kendini gösterme çabası az egonla başa çık dicem.  ,
Dur ya , la Yoksa ışidi mi salsam 
üstlerine ? evet evet Sivilce kremi süreyim en iyisi ! ışid görevi görsün. , onunla boğuşurlarken beni de unutur sivilce milleti zaten  :(!) 
(nasıl mantık ?)

26 Eylül 2014 Cuma

eğilip bükülen varmış dediler geldik

İphone 6 nın ülkemizde satışa çıkacağı bu kutsal (!) günde ; Ünlü bir söz paylaşayım ; Ağaç yaşken eğilir.
Şimdi de düz mantık kurmak gerekirse ; bu gece iphone satılmaya hazır değil dostlar , niçin ?  , çünküm hala eğilebilme dönemini atlatamamış , daha yaş yani daha ufak o anlatabiliyor muyum ?
Bu iphone 6 ların Eğilip bükülme mevzusunun daha çok geyik döner bakalım...


Aklıma gelmişken sana sinir bozucu bir oyun önereyim , ayaklarının üstünde insanca koşturabilirsen helal olsun derim valla , işte.
HAydi kolay gele.

Amin .!

Selam millet ; 



Senin de bu resime bakınca için gıdıklanıyor mu ? bende oldu , değişük.

Bu sabah kasımpaşadan geçerken duyduğum kokuyla dün tramwayda duyduğum koku arasında relation kurdum...
İstanbul koyun kokuyo abi..! 
Hayır ben zaten biliyordum 11 yıldır çoğunlukta olduklarını da  , eskiden çevreye koku salmıyorlardı , oha bu kadar  mı belli ediyolar artık kendilerini diye düşünürkene bi baktım kurban bayramı yaklaşıyomuuş ., aAaaaa tuh! dedim. 
bi hevesim kaçtı
Ütopyam patladı  :( 

Bak sana ne göstericem ; geçenlerde bahsetmiştim canlısını çekeyim dedim ; 


Utanmadım gittim , camdan kolu çıkarıp, Kasımpaşa nın göbeğinde  çektim valla. Bu arkadaş varken sırtımız yere gelmez bu gün de dostlar, yalnız hiç hoş değil Evren bana oyun oynuyo., güneş gördüm diyip yüzmeye müzmeye gitsem ölür kalırım dipte ,Tüm eklemlerime beton dökülmüş gibi, otururken bile inceden aşağıya seyiriyorum.

Ya iki gündür de ölüm ölüm dedim şişli etfal hastanesinde ebola şüphesi olan nijerya asıllı biri hasekiye sevk edilmiş , ordan da başka bi yere gider kesin , tüm istanbulu dolaşsın hepimiz rahat rahat mikrop kapalım dimi ?
gerçi adamı da koymuşlar şeffaf tabuta öyle taşıyolar, millet de nükleer denemeye gider gibi giyinmiş çevrende düşünsene , öleyüm lan der insan. ona da yazık.
Ya kardeş niçin her geleni alıyosun peki sen istanbula ya hata orada ? 
Ebola diye deliriyo millet bm lerde , sende git yasak masak koy ya biz burda boşuna mı safari turlarımızı iptal ediyoruz ? 
Bir zevkimiz var yani onu da yapmıyoruz , millet de gelip ebolayı , burda bulaştırırsa bana,  bende valla gidip yetkililere bulaştırırım .! 

Neyse ; Bir haftasonunu daha kucaklayacağımız bu ulvi günde , artık haftasonu gelsin ve bir daha gitmesin ricası üstünde inatçıyım.
Çünküüm ; Binbir zorlukla kestiğim dişin kaplamasını yapıp, dilenerek, sabahlayarak imza bekleyeceğim bir hafta daha kaldıramayabilirim.

Sende diyecen bu ne şikayet şikayet haklısın ;  şükür diyorum canım Allah sonumuzu böyle yapmasın ; 




Amin.




25 Eylül 2014 Perşembe

Bayat yumurta

Yine bir n.ş.a dan bahsedeceğim ki sevgili bu yazıyı okuyanım  ;






insanlar burayı uzun zamanlar yazıp artık 32 bin tane yayın dan bunalıp , burayla diyoloğunu tüketip, sömürüp öyle ara veriyorlar , ama bende öyle olamadı malesef ,  daha blog açalı 10 yayın oldu olmadı uzak kalmalar, yazmamalar falan ?  diyip atar yapma bana ;
Bunun cevabı , "çocuğunuzu diş hekimi yapmayın" cümlesindeki ana fikirde gizli , 
Bak sana açıklıyorum burdan detayları sonra hiç bahsetmedin de böyle olduk deme , bil kabul et öyle gel.
Bir kere insanlardan sürekli bir şeyler dileniyorsun ki dilenci muamelesi görüyosun da hiç soylu değil. , Milletin çürük dişlerini ayıklıyorsun millet diş çektirse de toplasak diye dişlerine göz dikiyorsun ; insanlar gülerken sen içinden "oha laterale bak bee diye" nazar ediyosun , O değil , Geçen birinin kaninini gördüm , bizim köpek dişi dediğimiz işte Allah seni inandırsın ,
 "göz hakkı "diyip koparıp alasım geldi , ve işte o zaman anladım ki ben artık eski ben değilim artık test kitaplarının sayfalarını yırtıp pançik pinçik etmek değil tek günahım...
Anyway ; Bu günkü ana fikrimiz yazmaktan sıkılmadım ama yaklaşık bilmem kaç gündür diş kesmek için çeneyle seviyesiz ilişkiler içine girmek durumunda bırakıldığımdan buralara gelmek için tramway yolculuğumda anatomi notumu bir yerlerde unutmuş olmam gerekiyor ! 
O değil çılgınlar gibi bir preperasyon yaptım dün , Preperasyon kelimesini türeten adam gelse benim için her yıl bu günlerde saygı duruşu düzenler , efso oldu ! gel gelelim biricik asistanlarımıza;  ağız burun kıvırıyorlar, ciğere alıştırılıp da önüne ekmek atılmış kedi gibi suratıma bakıyorlar.
Bölümü bırakıp amelelik yapsaydım erken atıldığım çalışma hayatında kazandığım parayla açığı kapatır,  hemde aynı muameleyi görürdüm.Gerçi işçi olsam şantiyelerde asansörde ölme ihtimalim hayli yüksek olurddu ama zaten burda da , kendini bilmez birinden hepatit kapıp ölme ihtimalim daha daha fazla.

17 Eylül 2014 Çarşamba

çene isyanı .!

İnanmassın sabahtan beri tüm diş 2 ler koridorlarda kör köstebekler gibi birbirlerine çarpıyorlar , Bağırıyor falan
Sebebi , suçlusu hep şu zahtı muhtarem arkadaş ki ; ahanda fotosu ; 



Üst sınıflara sorsan aman o satmıştı , onunkinde eksik diş var , başka satmayan yok mu ?? ondan sor bundan sor derken beyin kıvrımlarım kıvrımını kaybetti , düzleşti.
en son pısırık dental depolarından anca ses çıktı da Öyle çözüldü.,
Ama benim midemle ilgilenmeme vakit kalır mı ? Kalmadı , şu an o kadar açım ki , beynim son çare olarak kendi kendini yemeye başlayacak diye bir tırsıntı sardı beş yanımı , midem de zannımca istifa etmiş olacak ki , içtiğim suyu sindirmeye çabalıyor , buharı da direk beyne veriyor. 
bu gün ruh halim;; insan psikolojisinin sınırlarında dolaştı, indi bindi yapıcam diye ödediği parayla son durağa kadar gitti de şöförle göz göze bile geldi hatta. 

Derkenee sana bir site önerecektim , hep aklımdasın yani onca işimin arasında düşün ; Günlük farklı resimler, kitaplar ufak icatlar, öneriler falan yayınlayan bir site bir bak , diyeceğim ama şu an tabi beynim kullanım dışı olduğundan zarla zorla kıvrımını kımıldattı daa ; anaaa Telefondan yazınca bağla yapamıyorsundu ya diye irkildi iç sesim , Neyse bu siteyi bilgisayarı açabildiğim as soon as de atarım , 
Etrafa da ezgin bir ançüezmişçesine oturuyorum , gidip et met yiyeyim de sürpriz olsun beyinciğime  , protein çılgınlığına tepkisiz kalamAaz adım bekliyor benden şimdi sen bakma , yoksa o da boş değil bana karşı .! 




16 Eylül 2014 Salı

Anatomi dersinden çıkıp yollara düşen ben

Evet , en sinir olduğum şeye an itibariyle karar vermiş bulunmaktayım ki,


 
Hayır ! Terliksiz banyoya girdiğimde çorabımın ıslanması değil. gerçi o da çok sinir de , 
şimdi konumuz bu değil ; 
Buradan tüm insanlığa sesleniyorum ; toplu taşıma araçlarında cama alnını , yağlı kafanı dayama sevgili insancım çok rica ediyorum .!
 ya da yıkanıp öyle koy kafanı?
 insan içinde yaşıyosun komili komili diye ses çıkacak artık kafandan ,  nedir bu, su var sabun var ,? 
diğer insanlar o camdan dışarıya bakmaya çalışıyor ?


 ben şu an mesela tramway camından buğulu bir hayat görüyorum , insanların yarısı tanınamaz halde , artık kim oturduysa buraya ? 
Yetkililere bildiricem , bırak ayçiçekleri güneşlensin , sen bul bu adamı  bu yıl yağ üretimiyle uğraşma , israf,. hazır var adamda potansiyel.
Gözüm bir cevap arıyor anlayamadı nolduğunu? beyin de bir enerji sarf ediyor, retinam desen paniğe kapılıyo gitmiş uğraşmış 324 megapiksel yapmış yaratmışlar.., göz diye bir organı , gidiyosun onu bana nokia 7650 gibi 1 megapiksele düşürüyosun ?
 yapma etme , benim vücut sistemlerimi şaşırtma rica ediyorum.! zaten 4 saat anatomiden çıktıktan sonra hangi hareketi hangi düzlemde yapsam şaşırttılar beni, bide sende vurma 
 :-/ 

14 Eylül 2014 Pazar

Daldan Dala daldan dala




Bu gün Kendimi uçurumun eşiğinde, patisini dandik bir dala tutunarak düşmeyi bekleyen hipopatamus gibi hissediyorum :( 
şayet düşmessem öteki günlerde 
görüşenze

12 Eylül 2014 Cuma

KÖR TOPAL TAVUKGİLLER


Geçenlerde bir belgesel izledim kesinlikle izlemelisin , izleyip de yemediğim tavuk ürünlerinden  bir kez daha koşarak uzaklaştım ;

Satılık SAĞ LOB




Yaşadığım bir olayı direk paylaşmak istiyorum seninle , egzajere etmeden, babamın bir tanıdığı var, adamla üniversitede yakın arkadaşlardı , daha önce hiç  Ailece görüşmemiştik ( bilseydim bu ilk görüşmede gerçekleşmezdi;)

11 Eylül 2014 Perşembe

Değişimin A Kapısını zorla !


Gün geçmiyor ki yeni ve eğlenceli bir kıpırtıyla yerimden fırlamayayım.



Yani benim böyle şeyler çok ilgimi çeker ,

 tabi bir de bunu ortaya atan Matt Cutts ise , adam google mühendislerinin en  

yetkilisi ; Saygı duyduğum bir ağabeydir kendisi.Burada da senin için, maddeler şeklindeki canlı halii ;

Özet olarak ;  kendini 30 günlük bir değişikliğe dahil etmeni istiyor ve bu beni heycanlandıran bir etkinlik. 
Yeniliği ,bonus olarak da kendinle ilgilenmeyi seviyorsan ve bir süre buna vaktin olmamış da etrafta saatlerce karıştırılıp , oluşan çorba kıvamında puding gibi hissediyorsan ;
Bence de bu sana göre bir değişim olabilir.
 Bende deneyeceğim, ama puding gibi hissetmiyorum ben pek, erimiş dondurma gibi daha uygun sanırım bu sıcaklara (aslında güneşe aşığım dır , en ideal hava; Haziran ayındaki İzlanda gibi olsun, çok sıcak değil , aşırı soğuk değil,  güneş de hiç batmasın mesela dimii ne hoş ? )

Hatta şimdi gidip 30 günlük programımı hazırlayayım ; yeni çılgınlıklı değişikliklerimi yazayım ,  bakalım nasıl olacak ?     

Eveeet ;
Madem bu gün öneri günümdeyim ;
Adını duymuş musun dur daha önce bilmiyorum ama ben sene içinde sabun yontma ve diş kesme ayinlerim de dinlediğim eğlenceli müzikleri olan bir grup keşfettim ;"Bastille "

Adı  Fransa daki monorşi döneminde siyasal suçluların tutulduğu ortaçağ kalesi ve  hapisanesinin devrimci halk tarafından basılmasından sonra çıkan isyanından (Fransız ihtilalinin başladığı yerden) alıp almadığını bilmiyorum ,

Ama grup İngiliz kökenli olduğu için öyle olmayabilir. Sadece aklıma gelen ilk isim açıklaması bu.

Neticede önerdim diye de grup isminin etimolojik kökenine inip , etimoloji ve toponimini farkını anlatıp, daha dinlemeden gruptan soğutacak değilim seni.

Sözleri de ayranın içindeki sürpriz kabarcıklar gibi.
Benim içimi kıpırdatan most sevdiğim şarkısı da burada.



10 Eylül 2014 Çarşamba

Bayanlar, Baymayanlaar işşteee parlak saç formülü ;



Selam insanlık :) NAsılsın? Beni sorarsan süperimm... Niçin çünkü uzun zamandır ölü balık gözü gibi bakan saçlarımdan an itibariyle yaşam kıpırtısı almış bulunmaktayım.


8 Eylül 2014 Pazartesi

Fit fil






Ben fitliğe önem veren biriyim. Fit miyim ? pelte gibi bir göbeğim yok , hani bir çilek de değil de. 
Neyse ;Beni boşver, 
Oturduğun koltukta derin göçükler bırakıyorsan; kırmızı alarm.
Ayakta dik durup, yere baktığında,(çekme göbeği) parmakları göremiyorsan;kırmızı alarm!!
Patates kızartmalarıyla, çikolatalarla , cipslerle aranda , seviyesiz ilişkiler kol geziyorsa... eyvah!

 Şuna inanıyorum ki N.Ş.A ‘da ( Normal koşular altında)  Ya da diğer değişkenler iki birey için aynı tutulduğunda ; 
Fit kadının , şişman olan kadına nazaran her zaman ( kastım anorexia hastalığı eşiğindeki zayıflık değil)  daha  mutlu olduğudur. 

Nereden? Kendimden , ergenlikten önce bin ton olan ben; (şöyle ki ; saklambaç oynarken ben saklanamazdım mesela ; gelip bana saklanırlardı.)
Ergenlikle, girdiğim farkındalığın içinden neredeyse yarım' ı  bırakarak çıktım.
Kesinlikle insanın kendine saygısı ve güveni artıyor.

Zor oldu tabi ; Genelde tadı diğerlerine nazaran kötü olan yiyecekler faydalıdır , sınavda yüksek notu almak daha zordur , Hayatta güzel olan şeyler ya kalorilidir ya da günahtır ;
zor olan şeyler ya seni sağlıklı yapar ya da bir şekilde somehow sana olumlu döner.

Kilo almak (spesifik bir hastalığın yoksa) herkes için kolaydır ; 4 gün üst üste pasta yersen bile sinir zıplatıcı derece fark edersin o jölemsi gevşemeyi ,  
Zor olan yememektir. 
 Bir muhabbet vardır ; 
eee Filler de her gün ot yiyor? Zayıf mı onlar ? 
Bu tamamen insanda ve fildeki selüloz sindirim mekanizmasıyla ilgilidir , Sen selüloz yersen , sindirimin onu kaale almadan atar, 
Neyse ; Lisede biyoloji dersini dinleyen arkadaşlar bunu biliyorlardır.

 Kısaca “Boğazını  tutan, her yerini tutar”  mantığını benimseyen bir insanım ben.

TAbikiii ;
" Spor çok önemliiiii;"  bunu benden değil, artık elin  Hindistan'ında sokaktaki inekten bile duyabileceğin için bildiğimiz şeyleri tekrar etmeyeceğim. 
Bilmediğimiz bir şey söylemek için geldim buraya; ve  faydalı bir site buldum.
Programlar var, faydalı bilgiler var , yeni başlayanlar için egzersizler var , 

Bence sende faydalanabilirsin; 

4 Eylül 2014 Perşembe

Bağırmayacaktın Anton !!


Eski Türk filmlerinin  aşklarını severim bak , böyle uzaktan bakışmalar , el ele tutuşurken utananlar. “sevgi emekti” mantığı bir tek  o dönemde algılanan bir olguydu. Bu devirde kalmadı duygular, algılarımızla oynadılar,


Teknoloji ilerledikçe makineleri insanlara benzetmeye çalışıyorlar ,robotlara  insan özellikleri eklemek için  mühendisler bir taraflarına zarar verirken ,  insanlarda da bir makinelere benzeme meyilli böyle bir duygusuz, bir ruhsuz oldu herkes tövbe estağfurullah;
 Sabah kalk bin metrobüse, işe ,okula  yetiş , öğlen yemek yemeye vaktin varsa arkadaşlarınla, sosyalleşmiş hisset kendini  bu da güzel de  , akşam da git evine ; derin dondurucuya fırlatılan et parçası gibi yatağa at kendini.  
Bak boşuna mı demiş atalarımız ? "Gençliğin kıymeti bilinse , kocalığın şikayeti az olur" diye. 
(koca kadınlar gibi hissettim kendimi , toprak kokuyor bu atasözü )
Sonra vay efendim ben neden erken çöktüm ? 
Göz kenarlarında kazlar , ördekler basmadık toprak bırakmamış , portakallar kabuğu soyup da bacağa işleyip kaçmış , sen sabah akşam göze salatalık, patates kapa hala  , napcan artık ? o mor halkalar , yeşile dönse ne değişecek ? Hadi kadınların zararı kendine, Erkeklerde andrapoz belası ;
( Belirli bir yaştaki erkeklerin ; Azalan testesteron seviyesini ,aç gözleriyle çocukları yaşındaki,genç kızlara bakarak seviyeyi arttırabileceği  inancı )
60 yaşında binme o motora amca , giyme o deri pantolonu, yapma !, sen mi kullanıyorsun o motoru , motor mu kullanıyor seni anlaşılmıyor, kime korna basayım ben ?
 Bide hız yapıyor üstünde , rüzgar alıp gidecek , hortum da geri gelcen diye korkuyorum.
 Git  30 unda falan bin paşa paşa. Sonra akşam taksimlerde sabahlayıp  da vay efendim 60 yaşımda fazla heyecandan gittim deme bana.(!)

Benjamin buton;bir  filmden ibaret , ütopik bir şey. Bu bizdeki  “Korkusuz Cengaver” gibi. 
Hatırlarsın filmi, mantığın ölü taklidi yaptığı film bunlar.
O Cüneyt Arkın'ın (prof. şahin bey)  mil çekilmiş gözlerine inat , Düşmanının ayak sesinden, yerini tespit edip , tam ayağına attığı ok var ya hani ,ondan bahsediyorum ; (Hatırlamadıysaan senin  için ; burada)
Orada oku atınca şahin bey 
 Anton abi tabi basar feryadı,  Şahin bey de o meşhur repliği söyler hani  

  “Bağırmayacaktın Anton, artık ağzının yerini biliyorum” . . tabi dağıtıyor oku,ses gelen yere Şahin bey , . Dedim ;
 İyi bari oSurmadı  adam orda  , ya kaçırsaydı korkudan????Vallahi tam onursuz ölüm olurdu.
Bakma sen , Şahin bey matematik otörü; Tam sempozyumdan çıkmış, demiş ben şu bizimkilere bir"show off" yapayım ; Olay Anton değil orda.
 Pisagor , Öklid yetmedi Gelenbevi İsmail Efendi toplaşsa,  o sesten muhterem ağzı bulup , ağızdan o iki göze oku atacak ,
pöf !
 bide lisede gidip tonca teoremler öğretiyorlar , öğretsene Şahin bey teoremini , yolumuzu bulalım bizde. 

Mil çekmek demişken , bu köklü bir işkence yöntemi bir yerde sözü açılırsa diye bahsedeyim ; Malazgirt meydan muharebesinden sonra Romanos Diogenes amcamız esir düşmüş,
 Selçuklu askeri korumasında başkentine sağ salim postalandıktan sonra  , bizzat hakiki adamları onu zindana hapsederek gözlerine mil çekmişler.  Gözden düşen bir kralı hemen devreden çıkarmak istemişler ki ilerde bir hamle olur da darbe tersine dönerse, başa tekrar gelip, kendisini alaşağı edenlerin sonu Anton abimiz gibi olmasın.( nası bağladım ?) 


Öldürmek , ağır neticeler doğurabilir, insanları bir araya getirebilecek hınç ve kine sebep olabilir , Bundan mutevellit ; tarihte göze mil çekiverip, kralın ya da yöneticinin işte neyse, bir an önce devreden çıkarılma derdidir.
 Sonuçta; Kendisine darbe yapılan hükümdar;  öyle bir hale getirilmelidir ki , bir daha hiç kimse kendisine ümit bağlayamamalıdır.

1 Eylül 2014 Pazartesi

Sana geç kaldım ❤️


 Küçükken bir bebeğim vardı , katty diye , ismi de o zamanlar yabancı dadıyla falan büyüdüğümden değil kutusunun üstünde öyle yazıyordu tabi bende o zamanlar çılgın yaratıcılığım ile katty bebek koydum adını sevdim sonra işte seviyeli bir abla kardeş ilişkimiz oldu ,
Bir keresinde annem bırakmış beni uyurkene alışverişe gitmiş , İngiliz dadım da izinde tabii  ( yok öyle bir şey ) 

Gençleştiren Şarj !



Geçenlerde gazete de okudum , internette de gördüm  ve seninle de paylaşıp, fikrini merak ettim. 
   Dünya ölümsüzlüğün sırrını arıyormuş muş, İnsanlar yaşlanmayacakmış artık , 
                 ey! 
Sevgili bilim insanı ; 
sen o ipadlerin , o iphoneların , akıllı telefonların şarj ömrünü uzatmayı bir halletsene önce, 
İnsan ömrünü uzatsan ne olacak şimdi ?, 
O ömrünü uzattığın adam ; 
şarj ibaresinde  %1 i görünce ne yaşıyor? sen biliyor musun ?
 Kırmızı görmüş boğa gibi, sokak da ona buna saldırıp garip sesler çıkarıyor ,
 tabi bulamıyor şarj makinesini , anlamıyor kimse ne istediğinden...